pátek 25. července 2014

On my wishlist [7]

Každosobotní meme od Book Chick City.
Cílem je zveřejnit knihu, kterou si chceme pořídit.
   

The Perks of being a wallflower můžete znát buď jako film (Charlieho malá tajemství) nebo jako knihu v českém překladu Ten, kdo stojí v koutě od Stephena Chbovského. Kniha je ideální pro ty, kteří chtějí začít číst v angličtině. 

Anotace: Když člověk stojí v koutě, může si všimnout spousty úžasných věcí. Ale pak přijde chvíle, kdy je třeba vykročit na parket a začít opravdu žít. Strhujícímu románu Stephena Chboskeho o dilematu mezi nečinností a touhou se dostalo nadšeného přijetí, vyvolal polemiku a získal miliony oddaných čtenářů. Příběh o dospívání na střední škole, který Charlie vypráví v dopisech, je otevřenější a důvěrnější než leckterý deník, zároveň vtipný i sžíravý. Nevíme, kde Charlie bydlí, ani komu píše - máme jen slova, o která se rozhodl podělit. Zmítán touhou žít svůj vlastní život i touhou vymanit se z role, která mu připadla, prozkoumává dosud neznámé území. Před ním se otvírá svět prvních lásek, rodinných dramat i nových přátelství. Svět sexu, drog a Rocky Horror Picture Show, kde klíčem ke štěstí může být například ta správná píseň, díky níž se můžete řítit tunelem a cítit se nekonečně. V Charliem se autorovi podařilo stvořit vypravěče, který vás uhrane a přenese zpět do divokých a intenzivně prožívaných dní na prahu dospělosti, kdy se život podobal jízdě na horské dráze.

Originální obálka je o tolik hezčí než ta česká! Upřímně, nechápu jak nakladatelství Brion/Slovart mohlo vytvořit něco tak ..., řekněme nehezkého. Vzato originální se mi líbí moc. 

A teď zpátky k příběhu. Myslím, že nám autor nastolil něco nového. Jak už jste se mohli dočíst, kniha je psaná v dopisech, podobně na způsob knihy Tweety s city. Četl jsem na ni samé pozitivní recenze a na Goodreads má hodnocení 4.20. Ačkoliv si knihu hodlám knihu koupit v angličtině (budu objednávat z www.bookdepository.com, kde je poštovné z Anglie do Česka zdarma! ) , doufám, že z ni budu mít dobrý požitek. Tak, jsem na ni opravdu zvědav. :)

orig. obálka: https://www.goodreads.com/book/show/4327066-the-perks-of-being-a-wallflower
česká obálka+anotace: https://www.goodreads.com/book/show/16052075-ten-kdo-stoj-v-kout 

5 komentářů:

  1. Já ji teď zrovna čtu:) né tedy v angličtině, i když bych si už troufla, ale pořád si dost nevěřím. ^^ a mně se ta česká obálka hrozně líbí! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se na tvou recenzi :) Já se trošku bojím, že budu rozumět tak půlce textu, ale to nebudu přesně vědět, když to nezkusím.

      Vymazat
  2. Knížku mám doma od Vánoc a chystám se ji v blízké době číst :)

    OdpovědětVymazat
  3. je úžasná, tu mohu doporučit snad každému. <333
    Myslím, že tahle kniha je pro mládež i starši lidi, holky i kluky, knížka pro každého. <3 Jedna z nejlepších knížek, jakou jsem za celý život četla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Veru :) Teď jsi mě na ní fakt nalákala, no co dodat, musím si ji koupit :)

      Vymazat