středa 2. července 2014

Blogger tag po druhé




Do blogger tagu mě nominovala Snow Fairy , moje úžasná blogová sestra :) Ano, je to můj druhý blogger tag, tady je první. Jelikož mě ten první tak moc bavil, tak se s radostí pustí i do tohohle...

PRAVIDLA
1. Pověz o sobě 10 věcí.
2. Odpověz na 10 otázek od bloggera, který tě nominoval.
3. Nominuj 5 bloggerů, kteří mají méně než 200 čtenářů za den.
4. Vymysli 10 otázek pro ty, které jsi nominoval
5. Informuj bloggery, že jsi je nominoval.

10 VĚCÍ O MNĚ

Myslím, že bych se jenom opakoval z prvního blogger tagu. No co, pravidla jsou od toho aby se porušovala. No ne?

10 ODPOVĚDÍ NA OTÁZKA OD SNOW FAIRY

1) Máš nějakou obílenou knihu nebo sérii, která se ti tak moc líbila, že bys ji nevyměnil za nic na světě?

Já vím, píše to každý druhý, ale pro mě je to Divergence. Miluji na ní všecko, od stylu psaní až po postavy. Na tuhle sérii jen tak nezapomenu.

2) Kdybys měl naopak měl jmenovat knihu nebo knižní sérii, která se ti opravdu nelíbila a klidně bys jí nechal někde ležet, abys ji už nikdy nemusel vidět, jaká by to byla? (s tím odložením to neber samozřejmě doslova, jenom si to představ.)

Moc se omlouvám, ale za mě je to kniha Syn pekel od Míšy Burdové. Byla to první kniha, co jsem od ni kdy četl a nezaujala mě. Myslím si, že nejsem sám. Příběh mi přišel nudný a bez akce. Nelíbily se mi ani postavy.

3) Jsi schopen číst si i ve škole pod lavicí při hodině?

Absolutně ne. Já se musím na čtení plně soustředit, i když čtu něco oddechového. A navíc ve škole máme jednoduché lavice, takže kniha by byla lehce viditelná. Další nebezpečný faktor je ten, že by mi učitel mohl knihu zabavit. To bych se asi zbláznil. Bůh ví co by mi sní dělal, určitě by mi ohnul rohy u stránek, pokud bych teda nečetl paperback :D

4) Kterou knižní hrdinku - může jich být i více- by sis vzal za ženu?

Moje vysněná žena je Annabeth Chase. Modré oči, blond vlasy (v prvním filmu ne, raději bez komentáře), chytrost a krása. Všecko, co si chlap může přát. Mezi námi ani ta herečka nevypadá špatně :).

5) Je nějaká knižní postava, která ti lezla na nervy?

Nejvíc asi Smraďoch Gabe neboli Gabe Ugliano. Gabe je lenoch se vším všudy. Tak trochu Ital - mafie, poker, vyhrožování, sexismus.. Nenáviděl jsem ho už od prvního okamžiku. A pak je tu asi Peter (Divergence). Pro mě je to jenom falešný ubožák. I když potom jejich vztah byl lepší, přišel mi pořád falešný. Byl jsem vůči němu skeptický celou sérii.

6) Kdyby ses plavil na dlouhé cestě lodí a přes palubu by do rozbouřeného moře spadl Percy Jackson a Čtyřka (Divergence) a ty bys měla možnost zachránit jenom jednoho, pro kterého by ses rozhodl?

Samozřejmě, že pro Čtyřku. Percy umí ovládat vodu a jeho táta je bůh moří a oceánů. Ten si vystačí sám.

7) Připomněla ti někdy nějaká postava z jakékoli knihy někoho velmi známého, koho zná většina lidí na světě? (Např. nějakou herečku/herce, zpěváka/zpěvačku atak.)
Bude to zní šíleně, ale Liesel Memingerová (Zlodějka knih) mi připomněla Angelinu Jolie. Proč? Asi za svoji statečnost a výjimečnost. Co víc k tomu dodat. :)

8) Kdyby ses mohla setkat s jedním svým oblíbených spisovatelem/spisovatelkou, se kterou/kterým by ses nejraději potkal?
Ze všeho nejvíce bych chtěl potkat Veronicu Roth a poděkovat jí. Opravdu, to co stvořila, mě tak inspirovalo, zaujalo a očarovalo. K Veronice si chovám velký respekt, když vezmu v potaz, že jí je pouhých 25 let.

9) Kdyby ses měl rozhodnout jako Tris v Divergenci, do jaké frakce půjdeš, kterou by sis vybral?
Nad touhle otázkou jsem přemýšlel už víckrát. A rozhodl bych se asi pro Mírumilovnost. Miluji tu přátelskou atmosféru, farmaření a oddělenost od města. Mírumilovnost je jediná frakce, kde bych byl spokojen. 

10) Máš raději knihy v elektronické podobě nebo klasické pevné knihy, které můžeš vzít do rukou?
Všecko má své výhody a nevýhody. E-booky můžeš tahat všude, jelikož nejsou tak těžké. A taky je můžeš číst ve tmě. Klasické knihy mají své kouzlo. Hezky voní, můžeš je sbírat do knihovničky, dokážou zaplnit prázdná místa a zpříjemnit ti tak pobyt v místnosti... Ale zase jsou těžší a ničí se. Myslím si, že to k tomu svým smyslem tak nějak už patří. U mě to na plné čáře vyhrávají klasické knihy.

NOMINOVANÍ
GiraffeAndy
.Putta
All
MvK
Becky

OTÁZKY PRO NOMINOVANÉ
1) Brečíš u smutných knih nebo to tak neprožíváš? 2) Jaká kniha má podle tebe nejhnusnější a nejhezčí obálku?
3) Četla jsi nějaké knihy, ve kterých je hlavní postavou chlapec? Která se ti nejvíce líbila?
4) Zkusila jsi někdy audioknihu?
5) Jak často používáš Goodreads?
6) Jakou poslední knihu sis přidala na wishlist (seznam knih, které chceš přečíst)?
7) Tvoje nejtlustější kniha v knihovničce je...? Jak dlouho ti trvalo ji přečíst?
8) Kdo/co tě dovedlo k tomu si založit knižní blog?
9) Chodíš do městské knihovny?
10) Kdybys mohla žít s postavou z jakékoliv knihy, která by to byla? Proč?

Děkuji ségra, moc jsem si to užil. Nominované, doufám, že vám otázky nezavaří mozek. Pošlete mi odkaz, až budete mít článek hotový ;)

4 komentáře:

  1. Tak to se ti povedlo, bráško! Ty tvoje odpovědi, to prostě nemá chybu, u toho se člověk nikdy nenudí. Jen tak dál, ať ti s blogem pořád tak jde. :)
    A jsem ráda, že jsi se zapojil i podruhé, i když už jsi nemusel.

    PS: Ani my dva bychom se nepotkali ve stejné frakci... :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Jé moc děkuji, jsem rád že jsi mě nominovala. Byla to sranda, no ne ? :)

    PS: Tak bych za tebou jezdil autem z Mírumilovnosti ;))

    OdpovědětVymazat
  3. Mockrát děkuji za nominaci.. :)
    Otázky jsou zajímavé, doufám že mi to nebude dlouho trvat.. :) Mám toho na prázdniny nějak hodně v mimoblogovém světě.. :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky díky za nominaci :) Budu se snažit neodfláknout to, ty otázky jsou suprové ;) :D

    OdpovědětVymazat