pátek 8. srpna 2014

[Úvahy a myšlenky]: Nesnáším rasisty!

WE ARE HUMANS
Dnes vše vezmeme z jiného soudku. Nechci psát příliš profesionálně či odborně, chci napsat mé citové vyjádření k rasismu. 

Dnešní doba je zlá a lidé v ní jsou ještě zlejší. Na rasismu se z velké části podílejí vzhled a původ. A právě vzhled je v dnešní době hodně přeceňovanou věcí. Dnešní společnost nezajímá jedincovo chování, jestli je například doktor a pomáhá druhým nebo jestli pracuje u Unicefu, dnes velkou roli hraje právě jenom vzhled. Rasistům stačí jediný pohled a asiatovi, afroameričanovi či jinému etnikum dají imaginárně na čelo nálepku: ODSOUZEN.


Někteří rasisté mají vůči jinému etnikum předsudky. Většinou to bývá tak, že pochytí nějakou blbost v amerických kriminálkách, kde hrají černoši zločince a dealery. Ano, přiznávám, i já jsem viděl v Praze černošské dealery, jak na Václaváku prodávají drogy. Ale řekněte mi, Češi to snad nedělají? To, že nějací jedinci dělají ilegální činnosti, neznamená že je dělají všichni černoši. Chodil jsem do zubní ordinace, kde měl službu černoch, byl výborný zubař, čekárny měl plné. Ono to vyzní, jako bych odtamtud kvůli tomu odešel :D Ne, odešel jsem, protože mi jeho kolega, druhý zubař, rozvrtal naprosto zdravý zub a já se kácel bolestí. Ale to je mimo. Můj hlavní názor je takový, že by měli rasisté shodit všechny předsudky a posměšky a s danou osobou se skamarádit a zjistit jaká je doopravdy.
<3-This is if you say no to racism.Jako co si o nich myslí? Že jsou to bezcitní kriminálníci? Každý máme city, potřebu milovat a vzpomínky. To spíš rasisti jsou bezcitní prevíti.      

Řeknu to takhle: Já se vážně bojím, podle čeho se bude posuzovat za nějakých 10 let. Mám tolik kamarádů, jenž pocházejí z jiných zemí. A jsou fajn! Jelikož jsou několika debilama utlačovaní, tak sami nemají předsudky. Nechápu, jakou roli hraje původ. 

Bohužel, nám o týrání a otroctví říkají i učebnice dějepisu. Můžu přemítat hodiny, ale nepochopím proč sakra?! Nechápu, jakou roli hraje původ/barva pleti. Ale takhle to bylo i s Židama. Já se řídím vlastním příslovím: Svět chce změnu, ale nedokáže ji přijmout. Kdykoliv je někdo/něco jiného, bývá středem pozornosti. 


"Naučil jsem se, že odvaha není absence strachu, ale vítězství nad ním. Statečný člověk není ten, kdo nemá necítí strach, ale ten, kdo zvítězí nad strachem."

V tomto ohledu pro mě vždy byl a vždy bude velkým vzorem pan Nelson Mandela (Nechť odpočívá v pokoji). A právě jeho neskutečná odvaha prosadit spravedlivou věc mě inspirovala pro napsání článku. 

"Největší sláva života nespočívá v neklesání, ale roste pokaždé, když padneme."





   
   

obrázky: www.weheartit.com
text a překlady citátů by me

11 komentářů:

  1. Zcela s tímhle článkem souhlasím. Někteří lidé jsou v tomhle ohledu opravdu hnusní, i když nechápu proč! Vždyť jsou to stejní lidé jako my, jen mají jinou barvu. No a co? Co se na tom jako mění? Takový lidé, co odsuzují mi dost lezou na nervy. Pokud se s někým takovým bavím, vždy mu důkladně vše "vysvětlím" Je to super článek, ale doufám, že se mezi blogery nenajde žádný rasista! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, souhlasím :) Já ty lidi fakt nesnáším. A moc děkuju :)

      Vymazat
  2. Hrozně hezky napsané, moc a moc s tebou souhlasím. Rasizmus je ošklivá věc, kterou nepochopím a pochopit nechci. Rasisté jsou lidé, kteří zřejmě neví, jak sami mají nakládat se svým životem.
    Všichni jsme jen lidé, schránky, které časem odpadnou. A co by to bylo za svět, kdybychom byli všichni bílí? Nebo černí? A proto je barva naší pleti různá, a stejně tak i náboženství a kultura- a proto jsem proti rasizmu, vždyť bílý a černý doktor se stejným vzděláním- jaký je mezi nimi asi sakra rozdíl?
    No, možná používají zelenou vrtačku a ne červenou. To je fakt strašný rozdíl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Zoeyinko moje ^^) Občas si říkám, že snad rasisté nemají ani duši, ale to je blbost. Jak jsem řekl: prostě každý má city :)

      Vymazat
  3. Na tak mladého člověka máš úctyhodně krásné (a srovnané) myšlenky. Opravdu pěkně napsáno a vyjádřeno. Všichni jsme lidé z masa a kostí - nezáleží na tom, jakou barvu kůže máme. Lidé jsou slušní, méně slušní, neslušní, hodní, zlí, malí, velcí, tlustí, tencí,... všichni jsou však lidé...

    Víš, lidi nejvíc ovládá strach. Strach z neznáma. Rozhodně netvrdím, že jim to dává právo se nad někoho povyšovat nebo s někým zacházet špatně, jen právě strach je většinou původcem nejhorších zvěrstev. Bylo to tak odjakživa - lidé, na něž je cílená nenávist, jsou většinou v něčem odlišní. A strach z odlišnosti je v lidstvu mohutně zakořeněný.

    Navíc právě v historii je spousta chvil, kdy neslušné zacházení s "odlišnými" lidmi bylo normální - a bohužel ještě do dneška se v některých lidech drží pocit, že mají právo nazývat se "něčím víc". A je moc hezké, že Ty tuhle potřebu, tenhle zcestný pocit, v sobě nenosíš. Víc takových lidí, jako jsi Ty. :)

    Hnízdo zvrhlé Narcisky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu moc bych ti chtěl poděkovat za krásný a procítěný komentář. Opravdu jsi mi zlepšila náladu celého ponurého dne. Ještě jednou velké dík, moc si toho vážím :) A samořejmě ti vděčím i za tvůj názor ;)

      Vymazat
  4. Páni, moc často články nekomentuju, ale tenhle musím. Děkuji za tento krásný text. Konečně někdo napsal od srdce svůj názor - tak, jak to doopravdy má být, tak, jak to doopravdy má fungovat. Taky v lidech nevidím žádný rozdíl a ani se nesnažím vidět. Abych pravdu přiznala, pokaždé když jsem se setkala u nějaké osoby s rasismem, přišlo mi že moc chytrosti nepobral. Nebo jsem jen možná zatím potkala málo takových lidí. :) Asi jsem z tohohle ještě pořád nevyrostla, ale stále doufám, že svět už se pomalu a potichu mění. A že dobro vždycky vyhraje nad zlem (fuuha.. a teď zním jako nějaké květinové dítě :D :D). Namaste. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší :) Já zase děkuji za tvůj názor. Taky pevně věřím v to, že lidé nebudou mít předsudky a budou si navzájem pomáhat. Dnešnímu světu chybí harmonická rovnováha (taky jak květinové dítě) ;)

      Vymazat
  5. Tolik pravdy v prvním citátu. Nemám ráda předsudky a rasismus je problém, proti kterému bychom měli bojovat, i když je skoro jisté, že nikdy úplně nezmizí.

    OdpovědětVymazat
  6. Rovnaký problém je aj s homofóbiou. Tú fakt neznášam... Ale pointa je tá istá, všetci sú ľudia..

    OdpovědětVymazat