středa 28. května 2014

Andrew Fukuda: Hon

20927139
Název: Hon

Orig. název: The Hunt

Díl v sérii: 1. | Hon

Autor: Andrew Fukuda
Počet stránek: 304
NakladatelstvíFragment
Žánry: YA, distopie, akční, upíři
Anotace:
Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Pravidla jsou jasná: nesmát se, nepotit se, neupozorňovat na sebe. A hlavně – nezamilovat se do jedné z nich! Gen se liší od všech ostatních. Nedokáže běžet rychlostí blesku, sluneční světlo ho nezabije a nemá neukojitelnou touhu po krvi. Není upír, je člověk. Je vybrán, aby se zúčastnil honu na poslední lidi. Jeho pečlivě utajovaný život se hroutí. Skupina bezcitných lovců začíná tušit, že s ním není něco v pořádku. Seznámení s dívkou v něm probudí city, které do té doby neznal. Gen našel něco a někoho, za co má cenu bojovat, a jeho potřeba přežít ve světě plném nemilosrdných dravců je stále silnější...

Mě se na knize strašně líbí, že je neskutečně akční. Bavilo mě pozorovat hlavního hrdinu, jak se musí tvářit jako normální člověk (upír). Tato kniha rozhodně není obyčejná a naplno vás do sebe vtáhne. Obdivuji autora za jeho kreativitu. 

Hon nepůsobí kýčovitě nějakým milostným románkem, podobně jako ve Stmívání. Kniha je decentně a ve všech mírách dobře napsaná. Autor na adrenalinu rozhodně nešetřil. Nezdolná vůle odhalit rozuzlení situace vás požene na další stránky. 

Kniha si mě získala výborným popisem prostředí i situace. Nějak jsem si neuvědomoval, že se nacházíme v dystopické budoucnosti. Kniha má své míry, což omezuje na kýčovitosti. To je jenom dořb 

"Je to zvláštní, jak vás v životě nakonec vždycky zradí ty krásné věci."

Hlavní hrdina Gen je sympatický mladý muž, který nemá dvakrát lehký život. 

6 komentářů:

  1. Ach ty začátky! Mám pocit, že s tím má problém většina nových knih, ale co už? :D Teď už vím, že po téhle knize neprahnu. Krásná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :') Jako stojí si jí přečíst, ale je to takhle: Teď si přečti všecky recenzáky a knížky, které chces, a až se budeš nudit tak si ji přečti :) Všřmi stojí to za to :)

      Vymazat
  2. Na tuhle knihu se chystám, v blízké době by mi snad měla dorazit, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten výběr herců je naprosto skvělý :3

    OdpovědětVymazat